Gewichtsbeheersing voor jongvolwassenen

Gewichtsbeheersing voor jong volwassenen: gewicht verliezen, ondergewicht tegengaan, een gezonde leefstijl passend bij je eigen leefsituatie.

Marian Schouwaert is gewichtsconsulente voor jong volwassenen en kinderen. Dat afvallen een kunst is weet iedereen die graag gewicht wil verliezen. Het behouden van een gezond gewicht is nog veel moeilijker, het is een complex proces van willen, kunnen, gezinssituatie, werksituatie, e.d. Mensen met een (ongewild) te laag lichaamsgewicht kunnen veel profijt hebben van de coaching door de gewichtsconsulent. Ook jongvolwassenen kampen al snel met overgewicht. In de leefstijl van deze laatste groep is de afgelopen jaren enorm veranderd aan inspanningsmomenten en de sterk veranderde eetmomenten. De gewichtsconsulent is een laagdrempelige coach die de jongere kan helpen de leefstijl evenwichtiger te laten zijn, vaak in combinatie met het coachen van het gezin (wie doet de boodschappen, wat wordt er in het gezin gegeten, e.d.).

Jonge sporters zijn niet alleen in de snelle groeiontwikkeling, ook vraagt hun lichaam naar specifieke voedingseisen om de fysieke vermogens te verbeteren, zonder de groei te belemmeren. De gewichtsconsulent begeleidt ouders en jonge sporters in dit proces.

Om je lichaamsgewicht te beheersen is het niet alleen belangrijk om anders te gaan eten (energie-inname) maar ook stil te staan bij de dagelijkse activiteiten en je beweegmomenten (energieverbruik). De gewichtsconsulent van TopKids neemt je mee op pad om meer te weten te komen over een gezonde en actieve leefstijl, die er voor zorgt dat je een stabiel gewicht zult bereiken en behouden. Het unieke van TopKids is dat er geen kant-en-klaar programma is dat gevolgd kan worden. Ieder mens heeft zijn eigen behoeften, wensen en mogelijkheden. Zo wordt voor jou een individueel stappenplan ontwikkeld om tot de afgesproken doelstelling te komen.

Na een aantal weken weet je precies:

  • Wat gezond eten is
  • Hoe leuk en lekker eten is
  • Hoe fit je wordt van bewegen

Zo bereik je uiteindelijk een gezonde levensstijl. Je zult veel bewuster omgaan met alles wat je eet en wat je doet. Je ontdekt een prettige balans in je dagritme! Je voelt je fitter! En heel belangrijk, je kunt dit gemakkelijk volhouden, omdat het geen dieet is. Maar hoe ga je dit bereiken? Marian Schouwaert neemt je mee op pad.

JIJ BENT DE CONTROLLER! Ik ben jouw coach om die controle weer terug te krijgen. Vraag dus om hulp! Ik ben er klaar voor. Jij ook?

Jij gaat veel tijd besteden om je eet- en beweegprogramma samen te stellen. Ik help je op weg met lijsten, tabellen, regels en afspraken. Het is belangrijk dat je uiteindelijk zelf de controle volledig terug hebt en mij steeds minder nodig hebt.

Hoe vaak je naar de praktijk komt wordt in overleg besproken. Een consult bestaat uit:

  • Weegmoment en bijbehorende lichaamswaarden bespreken (vet/spiermassa, BMI, e.d.)
  • ¬†Beweegmomenten bespreken en eventueel aanpassen
  • Nieuwe oefeningen m.b.t. eten & bewegen doornemen
  • Adviezen geven voor de specifieke vragen van de klant (feestjes, vakanties, sportwedstrijden, e.d.)
  • Leesinformatie verstrekken: boeken, tijdschriften, websites, e.d.

Bent je nieuwsgierig wat TopKids voor jou kan betekenen? Maak eens een afspraak. 0181-849252.

In de tarievenlijst kun je de geldende prijzen lezen.