Gewichtsbeheersing voor kinderen

Overgewicht bij kinderen krijgt steeds meer aandacht. Logisch, want op dit moment heeft 1 op de 7 kinderen overgewicht. Niet alleen het veranderde eetgedrag is hier de oorzaak van. Ook de verschuiving van het bewegingsgedrag van kinderen binnen en buiten het gezin zijn van grote invloed.

Gewichtsbeheersing voor kinderen

Voor het behandelen van gewichtsproblemen bij kinderen bestaat geen pasklare formule. Ieder kind is tenslotte anders en niet iedere situatie is gelijk. Bovendien zijn ‘gewone’ diëten en voedingsadviezen meestal ongeschikt voor kinderen. Het unieke van TopKids is dat kind&gezin worden begeleid door de kinderfysiotherapeut én gewichtsconsulent, de specialist in bewegen & voeding.

 

 

Voorbeelden van indicaties voor gewichtsbeheersing door de gewichtsconsulent:

  • over- of ondergewicht
  • eenzijdig eetpatroon
  • sterke voorkeur voor voedselstructuren (potjes, stukjes, e.d.) en/of smaken
  • balans voeding & bewegen
  • alternatieve eetgewoonten bij kinderen in de groei

Gewichtsbeheersing voor kinderen

Naast de vakkennis over voeding en de psychologische aspecten biedt TopKids kennis en vaardigheden over bewegingsgedrag. Op deze manier kan een grondige analyse worden gemaakt van het leef- en eetgedrag van het kind en het gezin, en zal de behandeling specifiek gericht zijn op alle ontwikkelingsgebieden. De kans van slagen voor een gezonde leefstijl is daarmee sterk vergroot.

 

 

Heeft u vragen of wilt u uitgebreider advies? Neem gerust contact op!